Witte keuken

Witte keukens brengen ruimte en stijl in huis
Witte keuken

Waarom een witte keuken?

De aanschaf van een witte keuken brengt vele voordelen met zich mee. Zo is wit erg goed te combineren met andere kleuren en texturen. Daarnaast brengt wit meer licht in huis, waardoor je huis van binnen ruimer oogt. Het is daarom niet gek dat wit een veel gekozen kleur is voor keukens.

Verschillende soorten wit in de keuken

De kleur van je keuken bepaalt een groot deel van de sfeer in je huis. Er komen steeds meer kleuren bij die passen bij de laatste interieurtrends. Wit is een tijdloze kleur die er over 20 jaar nog altijd goed uit zal zien. Toch is wit niet altijd wit, er zijn namelijk diverse soorten wit op de markt; denk hierbij zuiver wit, gebroken wit, parelglans, ijswit of poolwit. Bij Marquardt heb je keuze uit superwit, Arctis wit of Alpinwit. Kortom, er is altijd wel een witte keuken die past bij jouw interieur.

Hoogglans witte design keuken

Wit is natuurlijk een prachtige kleur voor een strakke design keuken. Denk hierbij aan een tijdloos ontwerp met greeploze keukenkastjes, uitgevoerd in hoogglans wit. Deze hoogglans afwerking zorgt voor een opgeruimde uitstraling. Het beste kun je deze stijl combineren met koele verlichting. Het hoogglans wit staat erg mooi bij een natuurstenen aanrechtblad en soortgelijke vloer. Ook gaat deze stijl goed samen met houten accenten, dit zorgt namelijk voor een warmer gevoel in de keuken. Witte keukens worden soms ook toon op toon uitgevoerd, oftewel een wit blad wat wordt geplaatst op een witte keuken. Deze keukens zijn erg mooi te combineren met een marmeren werkblad.

Eiland keuken Lack Sahara met een marmeren werkblad

Mat witte keuken in landelijke stijl

Landelijke keukens staan bekend om hun gezellige, warme en natuurlijke uitstraling. We adviseren bij deze stijl dan ook warme verlichting. Meestal zijn landelijke keukens uitgevoerd met veel hout en warme elementen. Je kunt hierbij denken aan houten frontjes of een (deels) houten aanrechtblad. Met een mat witte kleur geef je je landelijke keuken niet alleen een lichte, maar ook een frisse uitstraling. De matte afwerking zorgt ervoor dat de keuken meer in de kamer opgaat, en dus minder prominent aanwezig is.

Bezoek een van onze vestigingen

Je bent van harte welkom om onze graniet keukenblad collectie te komen bekijken.

Stap 1:Kies hier je locatie