Marmeren aanrechtblad

Een marmeren aanrechtblad is een prachtige toevoeging aan elke keuken en kan een echte blikvanger zijn. Bij Marquardt Küchen bieden we marmeren aanrechtbladen in verschillende kleuren en patronen, zodat er altijd een variant is die past bij jouw keukenstijl.

Waarom de keuze voor marmer

Hittebestendigheid icoon Gedeeltelijk hittebestendig
Puur product
Ieder blad uniek

Daarom kies je voor een aanrechtblad van marmer

Een marmeren aanrechtblad is niet alleen mooi, maar biedt ook verschillende voordelen. Ten eerste is marmer een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen krassen en hitte. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de keuken, waarbij het blad dagelijks wordt blootgesteld aan verschillende temperaturen en waar het intensief gebruikt wordt.

Daarnaast heeft een marmeren aanrechtblad een buitengewone, natuurlijke uitstraling. Het unieke patroon en de kleurvariaties in het marmer zorgen ervoor dat elk aanrechtblad er anders uitziet, waardoor jouw keuken een unieke uitstraling krijgt.

Maak direct een afspraak met onze adviseur voor passend, vrijblijvend advies

Afspraak maken
Marmeren aanrechtblad

Onze marmerkleuren

Krijg hier alvast een eerste indruk van de mogelijke kleuren en afwerkingen van jouw marmeren aanrechtblad. En leuk om te weten: zie je iets leuks en klik je op het hartje? Dan slaan wij hem op en blijft hij bewaard. Zelfs als je de website verlaat en op een later moment terugkeert. Zo hoef je niet elke keer opnieuw te beginnen.

Basalt Grey - gezoet
Basalt gris gezoet
Emerald Green
Natuursteen marmer knet verschillende toepassingen in keukens. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren aanrechtblad of een achterwand
Verdias Green
River Gold
Cafe Au Latte
Tempory Brown
Dark River Black
Tundra Blue
Calacatta Gold
Arduin gezoet
Bianco statuario leather
Armani grey leather
Emparador dark leather
Arduin antiek
Emparador dark gepolijst
Fudge caramel gepolijst
Silk georgette gepolijst
Emparador dark gepolijst
Tempory Brown gepolijst
Bianco Carrara gepolijst
Silk georgette leather
Bianco Carrara leather
Fudge caramel leather
Tempory Brown leather
Bianco statuario gepolijst
Cafe au latte gepolijst
Armani grey gepolijst
Natuursteen marmer knet verschillende toepassingen in keukens. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren aanrechtblad of een achterwand

De voordelen op een rijtje

Naast de natuurlijke en unieke uitstraling zijn er nog meer voordelen waar je van profiteert met een marmeren aanrechtblad. We sommen ze graag voor je op:

 • Marmer is een duurzaam materiaal:
  Marmer is een natuursteen en heeft van nature een hoge dichtheid en hardheid. Hierdoor is een marmeren aanrechtblad bestand tegen krassen, stoten en hitte.
 • Het geeft je keuken een unieke uitstraling:
  Geen enkel marmeren aanrechtblad is hetzelfde. Marmer heeft een uniek patroon en kleurvariaties die ervoor zorgen dat elk aanrechtblad er anders uitziet. Dit geeft jouw keuken een exclusieve en stijlvolle uitstraling.
 • Marmer is hittebestendig:
  Marmer is een hittebestendig materiaal en kan dus hoge temperaturen verdragen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het aanrechtblad beschadigt wanneer je er hete pannen of ovenschalen op zet.
 • Het is makkelijk schoon te maken:
  Een marmeren aanrechtblad is relatief eenvoudig schoon te maken. Met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek kun je het aanrechtblad snel en gemakkelijk schoonmaken.
 • Een aanrechtblad als waardevolle investering:
  Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het noemen waard: Een marmeren aanrechtblad is niet alleen een esthetische keuze, maar kan ook waarde toevoegen aan jouw woning. Het is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en dat kan worden gezien als een slimme investering voor de toekomst.

Afwerking marmeren keukenblad

Natuurstenen zijn van nature poreus, dit zorgt ervoor dat deze steensoort gevoelig is voor vlekken. Met de juiste afwerking zorgen we dat deze steen zo lang mogelijk mooi blijft én dat deze bruikbaar is voor dagelijks gebruik in de keuken.

Twee opties voor de afwerking van marmer

 1. Polijsten; Gepolijste werkbladen sterk glanzende afwerking die zeer goed tegen vocht kan, hierdoor is het onderhoud minimaal.
 2. Leatheren; Geleatherde werkbladen hebben een zogenaamde ‘ei glans’ oppervlakte afwerking. In een geleatherd keukenblad worden de kleuren en structuren van het marmer iets doffer. Daarnaast is deze wat vlekgevoeliger doordat het blad makkelijker vocht opneemt. Om tegen invloeden van buitenaf te beschermen worden de leather werkbladen voorzien van een speciale coating.

Eigenschappen van marmer

Deze natuursteen kenmerkt zich door de duidelijke aderen. Ieder marmeren werkblad heeft haar eigen unieke kleur, structuur en oppervlakteafwerking. Hierdoor komt het aanrechtblad altijd goed tot zijn recht. Marmer is een 100% natuurlijk en duurzaam materiaal, met de juiste verzorging gaat deze dan ook extra lang mee.

Hoe ontstaat marmer?

Marmer ontstaat door een omvorming van kalksteen onder de aardkorst, dit gebeurt met veel druk en hoge temperaturen. Hierdoor kan deze steensoort erg goed tegen warmte.

Hoe onderhoud je een marmeren aanrechtblad?

Goed onderhoud van het keukenblad zorgt voor een langere levensduur. Het onderhouden van een marmeren aanrechtblad is relatief eenvoudig, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Marmer is namelijk gevoelig voor zure stoffen, zoals azijn en citroensap. Het is daarom belangrijk om zure vloeistoffen direct op te vegen en het marmeren aanrechtblad regelmatig schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek.

 1. Dagelijkse reiniging
  Doe het werkblad af met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakmiddel zoals een allesreiniger.
 2. Hardnekkige vlekken
  Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met speciale middelen. Wij informeren en adviseren je hier graag over.
 3. Impregneren
  Het jaarlijks impregneren van uw keukenblad maakt het blad waterafstotend. Zo zorg je ervoor dat deze minder kwetsbaar is.
Landelijk moderne basaltgrijze keuken met een marmeren aanrechtblad
Eiland keuken Lack Sahara met een marmeren werkblad

Waarom zou je kiezen voor een marmeren aanrechtblad?

Ten eerste biedt het een prachtige uitstraling die jouw keuken transformeert tot een elegante en stijlvolle ruimte. Daarnaast is het duurzaam en hittebestendig, waardoor het een praktische keuze is voor de keuken. Tot slot kan een marmeren aanrechtblad een slimme investering zijn voor jouw woning, omdat het waarde kan toevoegen aan jouw huis.

Kies voor een marmeren aanrechtblad van Marquardt Küchen en geniet van de voordelen van dit prachtige en praktische materiaal.

Van onze showroom tot bij onze klanten thuis

Altijd dichtbij de bron

Bekijk alles
Hebben we je interesse gewekt?

En wil je nu met eigen ogen zien hoe een marmeren aanrechtblad zijn plek krijgt in een keuken? In onze showrooms zie je verschillende voorbeelden van keukens met een aanrechtblad van marmer. Ervaar zelf hoe het marmer de uitstraling van een keuken naar een hoger niveau tilt.

Stap 1:Kies hier je locatie

Benieuwd naar onze andere steensoorten?