Kwartsieten keukenblad

Kwartsiet, de alleskunner onder de natuurstenen

Kwartsiet is een veelzijdige natuursteen die de afgelopen jaren steeds populairder werd vanwege zijn unieke eigenschappen. De metamorfose waar de steen uit ontstaat zorgt voor een typerende gelaagdheid. Een harde kras- en hittebestendige steen die ieder keukenblad uniek maakt. Kwartsiet lijkt op het eerste gezicht een marmersoort, maar dit is niet het geval. Het bestaat voornamelijk uit het mineraal kwarts, zoals de naam verraadt.

Keukenblad van kwartsiet kopen?

Ook voor kwartsiet keukenbladen moet je bij Marquardt zijn! Als specialist in natuurstenen werkbladen bieden wij een uitgebreide selectie kwartsiet werkbladen, die jouw keuken een schitterende uitstraling geven. Onze  verkoopadviseurs helpen je graag bij het vinden van jouw ideale keukenblad. Ontdek hier alles over de voordelen van kwartsiet en waarom het de perfecte keuze is voor jouw keuken.

Voordelen kwartsiet aanrechtblad

Een weloverwogen beslissing voor je keukenblad vereist inzicht in de voordelen van het materiaal. Kwartsiet is niet alleen prachtig, maar biedt ook meerdere voordelen:

  • Kwartsiet is bijzonder hard en duurzaam, waardoor het goed bestand is tegen krassen en slijtage.
  • Dankzij de hoge hittebestendigheid hoef je je geen zorgen te maken over schade door hete potten en pannen.
  • Het materiaal is minder poreus dan andere natuurstenen, waardoor je het aanrechtblad eenvoudig schoon houdt. Daarnaast is het blad hierdoor ook hygiënisch.

Kwartsiet keukenbladen voor elke keuken

Krijg hier alvast een eerste indruk van de mogelijke kleuren en afwerkingen van jouw kwartsiet keukenblad. En leuk om te weten: zie je iets leuks en klik je op het hartje? Dan slaan wij hem op en blijft hij bewaard. Zelfs als je de website verlaat en op een later moment terugkeert. Zo hoef je niet elke keer opnieuw te beginnen.

Kwartsiet - Black Tempest
Black Tempest
Kwartsiet - Blue Roma
Bue Roma
Kwartsiet - Calacatta White
Calacatta White
Kwartsiet - Emerald Green
Emerald Green
Kwartsiet - Emerald Versace
Emerald Versace
Kwartsiet - Mykonos
Mykonos
Kwartsiet - Nacarado
Nacarado
Kwartsiet - Ocean Pearl
Ocean Pearl
Kwartsiet - White Galaxy
White Galaxy

Kwartsiet werkblad samenstelling

Kwartsiet is een metamorfe rots die voornamelijk uit kwarts bestaat. Het ontstaat wanneer zuiver zandsteen onder hoge druk en temperatuur transformeert, waardoor het zijn kenmerkende hardheid en gevarieerde patroon krijgt. Elk kwartsiet blad is uniek, met een breed scala aan kleuren en aderpatronen die een natuurlijke schoonheid creëren.

Afwerking kwartsiet keukenblad 

Bij Marquardt heb je de keuze uit verschillende afwerkingen voor je kwartsiet keukenblad:

  • Opdikken

Een kwartsieten aanrechtblad kan worden opgedikt tot 20 cm dik, wat zowel een eigentijdse uitstraling als verbeterde duurzaamheid biedt.

  • Afgeronde randen

Afgeronde randen op een kwartsiet aanrechtblad zorgen voor een zachte esthetiek en voorkomen mogelijke schade door stoten.

  • In verstek gezaagd

Een kwartsiet keukenblad dat in verstek is gezaagd, resulteert in strakke, naadloze verbindingen en een moderne uitstraling vanwege de precieze hoeksneden.

Onderhoud kwartsiet aanrechtblad

Het onderhoud van een kwartsiet aanrechtblad is eenvoudig, waardoor het lang mooi blijft:

  1. Bescherm het blad tegen sterke chemicaliën zoals citroensap of wijn door snel schoon te maken na morsen.
  2. Voor het verwijderen van vlekken volstaat meestal een vochtige doek.
  3. Bij hardnekkige vlekken kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen die het oppervlak kunnen beschadigen. 
Bezoek een van onze vestigingen

Ben jij nieuwsgierig geworden of een kwartsiet werkblad bij je nieuwe keuken past, of wil je de kwartsiet werkbladen een keer van dichtbij zien? Bezoek één van onze 12 Marquardt showrooms en laat je adviseren door een van onze gespecialiseerde verkoopadviseurs. Er is altijd een Marquardt showroom in de buurt, dus maak een afspraak en dan zien we je hopelijk snel! 

Stap 1:Kies hier je locatie

Benieuwd naar onze andere steensoorten?