6 Voordelen van een Granieten Werkblad

Waarom een aanrechtblad van graniet in jouw keuken?
Granieten aanrechtblad

1. Veel keuze voor iedere keukenstijl

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een moderne, industriële of landelijke keuken, een granieten werkblad past in iedere keukenstijl. Dit komt door de grote variatie in kleuren en patronen van deze natuursteen. Kijk gerust eens tussen onze steensoorten of bezoek een van onze showrooms.

2. Stoot- en slijtvast

De keuken is een plek waar gewerkt wordt, een aanrechtblad krijgt gedurende de jaren veel te verduren. Een blad wat steviger is, gaat langer mee. Doordat deze werkbladen uit één stuk natuursteen gewonnen zijn, zijn ze erg stoot- en slijtvast. Kies daarom voor een stevige steensoort zoals graniet.

Granieten aanrechtblad - Quooker kraan
Gouden messing Quooker kraan keuken

3. Goede prijs/kwaliteit verhouding

Graniet heeft een luxe uitstraling en biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo leveren wij graniet in diverse vormen en maten. Hierbij hangen de kosten voor een werkblad van graniet compleet af van jouw wensen. Denk hierbij aan kwaliteit en dikte van de natuursteen, en de groeve waar deze vandaan komt.

4. Hittebestendig

Graniet ontstaat wanneer de gloeiende magma van een vulkaan afkoelt. Omdat graniet een stollingsgesteente is, kan deze goed tegen warmte. Hierdoor is deze steen uiterst geschikt voor gebruik in de keuken. Zo loop je geen risico dat het blad scheurt wanneer je er een warme pan op zet, waar dit bij een aanrechtblad van composiet wel kan gebeuren.

Natuurstenen aanrechtblad

5. Krasvast keukenblad

Doordat graniet soms wel duizenden jaren heeft uitgehard, is deze steen keihard geworden. Dit zorgt ervoor dat jouw werkblad niet zomaar wordt bekrast door messen of schuivende pannen. Hierdoor blijft jouw keuken extra lang mooi.

6. Ieder keukenblad is uniek

Iedere natuursteen is uniek. Met al de variatie in kleuren en patronen zijn geen twee keukenbladen hetzelfde. We nodigen je uit om eens te komen kijken in onze showrooms, om met eigen ogen te zien wat er allemaal mogelijk is!

Eiland keuken Lack Sahara met een marmeren werkblad

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw keuken?

Ben je overtuigd van de 6 voordelen van deze prachtige natuursteen? Graniet in de keuken is natuurlijk niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Twijfel je of een granieten werkblad iets voor jou is? Neem gerust contact op of maak direct een afspraak in een van onze keukenwinkels.