Composiet aanrechtblad

Alles over composiet in de keuken

Een composiet aanrechtblad is hét alternatief voor een natuurstenen werkblad. Voor iedereen die op zoek is naar een sterk en stijlvol keukenblad maar verder wil kijken dan natuursteen, biedt composiet de uitkomst!

Keukenblad van composiet kopen?

Ben jij op zoek naar een composiet keukenblad? Dan ben je bij Marquardt aan het juiste adres! In ons assortiment bieden we een ruime selectie aan verschillende soorten composiet werkbladen voor jouw keuken. Onze professionals staan voor je klaar om je te helpen in je zoektocht naar je nieuwe keuken. Lees hier meer over de mogelijkheden van een composieten aanrechtblad en waarom composiet hét materiaal bij uitstek is wat geschikt is voor elke keuken.

Onze composietkleuren

145G1 K-soul grain gezoet
150G1 Cement gezoet
151G1 Cerdido grey leather
152S1 Grigio leather
153S1 Scuro leather
156S1 Belgian earth leather
157S1 Belgian desert leather
159S1 Belgian sand leather
162G1 Belgian blue gezoet
256G1 Geo gezoet
258G1 Terrazzo white gezoet
262P1 Royal black gepolijst
951P0 Black gepolijst
952P0 Grey gepolijst
959P0 Blanco gepolijst
961P0 Oscuro gepolijst
971S0 Black leather
972S0 Grey leather
981S0 Oscuro leather
161P1 Belgian blue gepolijst
962P0 Saba gepolijst
963P0 Delicato gepolijst
979S0 Blanco leather
984S0 Saba leather
985S0 Delicato leather
005P1 Taupe gepolijst
007P1 Ash gepolijst
023P2 Lion white gepolijst
127G1 Taupe honed gezoet
014P1 Cortina gepolijst
263G1 Royal black gezoet
260G1 Terrazzo dark gezoet
261G1 Venatino grey gepolijst
257G1 Terrazzo grey gezoet
000P1 Luce Notte gepolijst
041P1 K soul gepolijst
138G2 Lion arenito gezoet
143G1 K work grain gezoet
154S1 Belgian fog leather
Caesarstone Woodlands
Composieten werkblad - Molino Delicato
Molino Delicato
Calacatta Lazaro
Molino Blue Stone
Ceasarstone Shitake
Caesarstone Excava
003P1 Blue starlight gepolijst
022P2 Lion black gepolijst
024P2 Beach iceberg gepolijst
025P1 Antracita gepolijst
029P1 Bianco pura gepolijst
037P2 Lion arenito gepolijst
039P1 K-work gepolijst
040P1 K-space gepolijst
126G1 Blue stone gezoet
132G1 Antracita honed gezoet
144G1 K-space grain gezoet

Voordelen composieten aanrechtblad

Om je een weloverwogen keuze te laten maken voor het materiaal van je nieuwe keukenblad geven we je de voordelen van composiet, maar kijken we ook naar enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Een composiet aanrechtblad is vochtbestendig en het is een erg sterk materiaal. Composiet kan tegen een stootje. Composiet keukenbladen zijn bestand tegen hitte, krassen, stoten en slijten.
  • Composiet werkbladen zijn erg hygiënisch, door de dichtheid van het blad. Omdat het blad onder hoge druk geperst wordt is de dichtheid van een composiet werkblad erg hoog. Het is eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek.

Composiet werkblad samenstelling

Een composiet werkblad bestaat uit een mengsel van korrels natuursteen, zand, polyesterhars en kleurpigmenten. Onder hoge druk worden deze ingrediënten in een mal tot een plaat gevormd. Uit deze plaat word jouw nieuwe composiet werkblad gesneden. Het kleurpigment wat toegevoegd wordt aan het mengsel geeft de kleur aan het blad. Omdat het pigment wordt toegevoegd is het eenvoudiger te bepalen welke kleur het composiet aanrechtblad uiteindelijk heeft. Bij een natuurstenen keukenblad wat uit één stuk gesneden moet worden is dit een stuk lastiger.

Afwerking composiet keukenblad

Bij een composiet keukenblad kan gekozen worden uit drie verschillende afwerkingen. Een composiet werkblad kan gepolijst, gezoet of gebrand worden.

  • Het gepolijste werkblad heeft een glanzende uitstraling en is eenvoudig schoon te maken. Het is een glad en effen oppervlak wat erg onderhoudsvriendelijk is.
  • Een gezoet keukenblad is een stuk ruwer en hierdoor moeilijker schoon te maken. Het vergt meer inspanning, maar het composiet keukenblad oogt meer natuurlijk door de ruwe afwerking.
  • De derde afwerking, het branden van een composiet keukenblad, geeft een natuurlijk effect wat composiet het meest doet lijken op natuursteen. Het branden zorgt voor oneffenheden in de oppervlakte en dat maakt het gebrande werkblad het moeilijkst te onderhouden.

Composiet voor elke keuken

Een composiet aanrechtblad voor elke keuken. De keukenbladen kunnen in elke gewenste afmeting gesneden worden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, structuren en tinten. Wat je smaak ook is of in welke keukenstijl het composiet keukenblad geplaatst wordt, het past altijd!

De composieten werkbladen kunnen gecombineerd worden met alle keukenstijlen die we bij Marquardt aanbieden. De mogelijke combinaties zijn eindeloos, dus ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de keukens die we aanbieden? Kijk dan eens op onze keuken pagina.

Onderhoud composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad is zeer eenvoudig te onderhouden. Met een vochtige doek is het blad eenvoudig schoon te houden. Het is erg hard materiaal en bestand tegen krassen. Natuurlijk gaat er tijdens het koken wel eens iets fout of wordt er geknoeid, dus we sommen hier enkele onderhoudstips voor je op.

Onderhoudstips composiet

  • Vlekken ontstaan pas als vet en zure voedingsmiddelen zoals citroen lang blijven liggen. Probeer deze direct op te ruimen of af te doen met een doek wanneer er geknoeid wordt, om vlekken te voorkomen.
  • Vlekken die onverhoopt toch ontstaan kunnen het beste verwijderd worden met een nylon schuurspons en een sopje. Bij hardnekkige vlekken kunt u glasreiniger gebruiken. Het klinkt vreemd, maar het werkt vaak.

Geen onderhoudstip, maar het is goed om rekening te houden met de hittegevoeligheid van een composiet werkblad. Hitte kan schade aanbrengen aan het blad wanneer het lang blootgesteld wordt aan deze hitte. Bijvoorbeeld als een hete pan langdurig op het blad staat.

Van onze showroom tot bij onze klanten thuis

Altijd dichtbij de bron

Bekijk alles
Bezoek een van onze vestigingen

Ben jij nieuwsgierig geworden of composiet wellicht bij je nieuwe keuken past, of wil je de composieten werkbladen graag een keer van dichtbij zien? Bezoek een Marquardt vestiging en laat je adviseren door onze professionals. Er is altijd een Marquardt vestiging in de buurt, dus maak een afspraak en we zien je graag snel!

Stap 1:Kies hier je locatie

Benieuwd naar onze andere steensoorten?