wij bieden naast droomkeukens ook ondernemersdromen

Altijd dicht bij de bron

Welkom bij Marquardt!

Word jij de nieuwe ondernemer van Marquardt Küchen?

Is het altijd al jouw droom geweest eigenaar te zijn van een schitterende keukenzaak? Jij krijgt de kans om onderdeel te worden van het groeiende succes van Marquardt Küchen.

We zijn voortdurend op zoek naar ambitieuze, ondernemende mensen die ons willen helpen uitbreiden naar zo’n 20-25 winkels in Nederland. We willen een zo groot mogelijk bereik creëren, zodat we onze klanten kunnen helpen in hun eigen omgeving. We willen natuurlijk uit elkaars vaarwater blijven, dus qua locatie houden we rekening met de bestaande winkels. We zetten onze Marquardt winkels graag ruim op om onze keukenopstellingen goed tot hun recht te laten komen. Een winkel van Marquardt is zo’n 400 tot 700 m2 groot en heeft tussen de 10 en 20 keukenopstellingen in de spotlight staan.

Marquardt Küchen, een uniek concept

Bij Marquardt Küchen blijven we altijd dicht bij de bron. We houden van stijlvolle keukens in het midden en hoger segment en werken alleen met top merken uit Duitsland, waar we ook onze eigen steenfabriek hebben. We zijn transparant over onze prijzen. What you see, is what you get. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je reële prijzen hanteert en daar open over communiceert, je geen acties of extra beslisserskorting nodig hebt. We hoeven onze klanten niet te dwingen tot het nemen van een beslissing. We helpen ze liever met een gedegen keuze maken door ze te voorzien van vakkennis en onderbouwde argumenten. We staan ze bij, dichtbij wel te verstaan. We regelen en coördineren alles vanuit onze eigen winkel, van inmeten tot monteren en van oplevering tot service. Daarbij is één gezicht het vaste aanspreekpunt. Voor onze klanten ben jij de bron.

Teamfoto Marquardt Almere

Welke ervaring/achtergrond heb je nodig?

Alle kennis van en ervaring in de keukenbranche is een pré, maar zeker geen vereiste. Wat wij het belangrijkste vinden is dat je dezelfde waarden deelt, warm wordt van mensen helpen en het ondernemersbloed door je aderen stroomt.

Franchiser worden gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Je zal vast veel vragen hebben over ons bedrijf, jouw mogelijkheden en onze manier van werken. Geen zorgen. We gooien je niet meteen in het diepe. Wat kun je zoal van ons verwachten?

 • Financieel
  We helpen je bij het opstellen van een financiële begroting. We ondersteunen je met de expertise die we hebben opgedaan en brengen je in contact met financiële partners.

 

 • Locatie
  Het kan zo zijn dat wij al een locatie beschikbaar hebben, maar eigen initiatief wordt aangemoedigd! Heb jij een locatie op het oog of wil je samen met ons op zoek naar die plek? Met ons uitgebreide netwerk en onze ervaring helpen we je een geschikte plek te vinden.

 

 • Indelen winkelruimte en concept toepassen
  Jouw gevoel en creativiteit is voor jouw nieuwe zaak van groot belang. Er zijn wel een aantal standaard uitgangspunten waar al onze winkels aan moeten voldoen, zodat we samen één geheel blijven. Samen gaan we op zoek naar hoe we jouw winkel het beste kunnen indelen en inrichten. We ondersteunen je dus ook bij het tekenen van de ruimte.Om alle Marquardt samen één geheel te laten blijven zijn er een aantal standaard uitgangspunten waar onze winkels aan moeten voldoen. Ondanks dat is jouw gevoel en creativiteit van groot belang, het wordt tenslotte jouw winkel. We ondersteunen je bij het tekenen van de ruimte en helpen je de winkel indelen en inrichten.

 

 • Trainingen
  Elk kwartaal bieden we je trainingsdagen waarin we je leren over ons verkoopconcept, onze producten en hoe jij de klant het beste kan helpen.

 

 • Bestelsysteem en boekhouding
  Voor de administratie maak je gebruik van Simar, een speciaal voor de keukenbranche ingericht softwareprogramma. We leren je alles over dit boekhoud- en bestelsysteem.

 

 • Marketing in- en outstore
  Door de nauwe samenwerking met ons marketingbureau worden alle marketing werkzaamheden jou uit handen genomen. In samenspraak met hen bepalen we alle Marquardt reclame uitingen, zowel de uitingen in de winkel, online en de uitingen in het straatbeeld. Geheel volgens ons concept komt dit alles voor onze rekening.

 

 • Franchise overleg
  Elke drie maanden plannen we een kennissessie waarbij alle Marquardt ondernemers samenkomen om de stand van zaken bij alle vestigingen te bespreken. We brengen elkaar op de hoogte van de voortgang en bespreken waar we elkaar verder kunnen helpen. De locatie van deze sessie wisselen we af, maar de voorkeur gaat uit naar een van onze showrooms.

Omscholen?

Ook met weinig ervaring in de keukenbranche kun je franchisenemer worden bij Marquardt. We leren je graag alle fijne kneepjes van het vak. Heb jij de ambitie en ben je ondernemend ingesteld? Dan leren we je alles wat wij weten over keukens, maar besteden vooral aandacht aan het klantcontact. We laten je zien hoe jij het aanspreekpunt kunt zijn waar zij terecht kunnen voor antwoord op al hun vragen en advies.

We helpen je in de functie van bedrijfsleider alles te leren over de keukenbranche. Als alles naar wens verloopt, voor beide partijen, mag jij na ongeveer 1 tot 1,5 jaar de zaak als franchiser overnemen.

Hebben we je interesse gewekt?

Mail dan naar t.heere@marquardt-kuchen.nl of bel naar: 06-53351754