Natuurstenen aanrechtblad

Alles over natuursteen in de keuken

Een natuurstenen werkblad is een luxueuze toevoeging aan vrijwel iedere keuken. Of je nou een moderne, een landelijke of een industriële keuken hebt, een natuurstenen aanrechtblad is met elke keukenstijl te combineren. Er is enorm veel keuze als het gaat om natuursteen, maar wat alle materialen gemeen hebben is hun duurzaamheid en de kenmerkende karakteristieke uitstraling.

Natuurstenen aanrechtblad

Soorten natuurstenen werkblad

Als je kiest voor een natuurstenen aanrechtblad heb je bij Marquardt de keuze uit drie verschillende soorten natuursteen. Elke van de verschillende soorten natuursteen kent zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen kiezen benoemen we hieronder kort de eigenschappen van de materialen.

Werkblad graniet

Een granieten werkblad geeft je keuken een exclusieve uitstraling. Graniet is een 100% natuurlijk materiaal wat ervoor zorgt dat elk blad uniek is. Het is een van de hardste materialen, dus voor een krasje hoef je niet bang te zijn. De kans op beschadiging is bij een granieten aanrechtblad namelijk aanzienlijk kleiner.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van graniet? Lees hier meer!
Granieten aanrechtblad - Quooker kraan
Marmeren aanrechtblad

Werkblad marmer

Voor een luxueuze uitstraling van je keuken kies je voor marmer. Marmer is net als graniet een 100% natuurlijk en duurzaam materiaal. Ieder marmeren werkblad heeft haar eigen unieke kleur, structuur en oppervlakteafwerking. Lees hier meer over marmer en al zijn mogelijke toepassingen in jouw nieuwe keuken.

Lees hier alles over een marmeren werkblad

Werkblad composiet

Een composiet aanrechtblad wordt onder hoge druk samengeperst. Het is een samenstelling van korrels natuursteen, zand, polyesterhars en kleurpigmenten. Het grote voordeel van composiet werkbladen is de mogelijkheid zelf een kleur te bepalen.

Zie hier voorbeelden van de eindeloze mogelijkheden
Composiet aanrechtblad | Keuken met composiet werkblad

De voordelen van een natuurstenen aanrechtblad

Naast dat natuursteen je keuken een exclusieve uitstraling geeft brengt het meer voordelen met zich mee. Ben je nog niet helemaal overtuigd van de toegevoegde waarde van een natuurstenen werkblad? We sommen enkele voordelen hieronder voor je op:

  • De afwerking
    Voor een aanrechtblad van natuursteen zijn er verschillende mogelijke afwerkingen. Het uiterlijk en zelfs de eigenschappen van het blad kunnen door de afwerking volledig veranderen. Een granieten aanrechtblad kan bijvoorbeeld rum en vlekgevoelig zijn, maar met de juiste afwerking is dat verleden tijd.
  • Hitte- en vochtbestendig
    Een natuurstenen aanrechtblad is hitte- en vochtbestendig. Composiet is hierin de meest vochtbestendige, omdat de dichtheid van composiet veruit het hoogst is.
  • Natuursteen is onderhoudsvriendelijk
    Het is afhankelijk van de afwerking, maar over het algemeen zijn werkbladen van natuursteen erg onderhoudsvriendelijk. Het is een van meest duurzame opties als het gaat om

Keuken met natuursteen kopen?

Voor een keuken met een natuurstenen werkblad ben je bij Marquardt op de juiste plek! Binnen ons assortiment aan natuursteen kunnen we je talloze mogelijkheden bieden. En het fijne is dat jouw persoonlijke aanspreekpunt bij Marquardt je gedurende het hele proces adviseert. We bespreken samen je wensen en gaan op zoek naar het natuurstenen aanrechtblad wat daar het beste op aansluit.

Keukens Kaatsheuvel - Moderne stratus keuken met hout accenten
Maak een afspraak

Hebben we je interesse gewekt en wil je graag een keer langskomen om de mogelijkheden voor een natuurstenen aanrechtblad in je nieuwe keuken te bespreken? Maak dan via onderstaand formulier een afspraak, zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Stap 1:Kies hier je locatie