Marquardt

Michael Marquardt

Marquardt Küchen is opgericht in 1991 door Michael Marquardt met het idee kwaliteitskeukens met graniet betaalbaar te maken voor iedereen. Bij Marquardt Küchen staat werken met de klant centraal. Samen zorgen we dat uw wensen perfect vertaald worden naar een kwaliteitskeuken, rechtstreeks vanuit onze eigen fabrieken in Duitsland.

‘Interview met Michael Marquardt, oprichter van Marquardt Keukens.’ 

Meneer Marquardt, wanneer ontstond bij u het idee om Marquardt Keukens op te richten – en waarom?

“Daar ligt mijn visie aan ten grondslag: dat keukens met graniet binnen ieders bereik moeten liggen, tegen een lage prijs. Daaruit ontstond in 1991 het voor de keukenmarkt revolutionaire idee om keukens aan te bieden met natuursteen uit eigen fabricaat.”

U heeft dit idee op een groene manier vormgegeven.

“Dat klopt. Het bouwen van een eigen fabriek die aan de hoogste technische eisen voldoet, was de eerste voorwaarde. En welke plaats leent zich daar beter voor dan het logistiek centraal gelegen Emleben? Die is uitgegroeid tot de grootste eigen granietfabriek in Duitsland die rechtstreeks levert aan showrooms in heel Duitsland. Wij konden niet voorzien dat het zo’n groot succes zou worden, wij zijn er erg blij mee. Het idee om zonder tussenhandel rechtstreeks keukens te leveren aan consumenten tegen de beste prijzen en tegelijk met de hoogste gecertificeerde kwaliteit, heeft onze klanten overtuigd. Dat is nog steeds zo.”

Eigen granietfabriek

Marquardt Küchen bezit de grootste granietfabriek van Duitsland.

In onze fabriek in Emleben wordt jaarlijks meer dan 95.000 vierkante meter graniet en natuursteen verwerkt. In deze fabriek wordt met precisie en met de modernste middelen de meeste stenen werkbladen voor uw Marquardt-keuken gemaakt. Zo worden uw persoonlijke keukenwensen tot op de millimeter nauwkeurig verwerkt. Breng eens een bezoek aan onze productiehallen en ervaar zelf hoe wij werken. Bekijk de verschillende soorten graniet in de granietfabriek en bepaal ter plekke welk graniet u wilt voor uw eigen granieten werkblad.

Bij Marquardt Küchen hebben we onze precisietechnieken in de loop van tientallen jaren geperfectioneerd. Daardoor is Marquardt Küchen als enige keukenleverancier in Duitsland met een eigen fabriek in staat om werkbladen en andere toepassingen volledig op maat te maken.

Uiteraard voldoen alle producten aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze experts maken granieten bladen voor tafels, frezen afdruipgroeven in massief graniet en maken in uw keuken achterwanden, graniet-wangen en sokkels. Alles wat u maar wenst voor uw droomkeuken.