Marmeren werkblad

Een aanrechtblad met een zeer luxueuze uitstraling

Eigenschappen van marmer

Deze natuursteen kenmerkt zich door de duidelijke aderen. Ieder marmeren werkblad heeft haar eigen unieke kleur, structuur en oppervlakteafwerking. Hierdoor komt het aanrechtblad altijd goed tot zijn recht. Marmer is een 100% natuurlijk en duurzaam materiaal, met de juiste verzorging gaat deze dan ook extra lang mee.

Hoe ontstaat marmer?

Marmer ontstaat door een omvorming van kalksteen onder de aardkorst, dit gebeurt met veel druk en hoge temperaturen. Hierdoor kan deze steensoort erg goed tegen warmte.

Opties voor marmer in de keuken

Marmer is een echte toevoeging aan iedere keuken. Naast dat u bij ons een marmer blad op maat kunt laten maken, zijn er nog veel meer opties. De mogelijkheden met marmer zijn eindeloos: u kunt het gebruiken als
achterwand of als vloer, deze prachtige natuursteen past in elke keuken.

Afwerking marmeren keukenblad

Natuurstenen zijn van nature poreus, dit zorgt ervoor dat deze steensoort gevoelig is voor vlekken. Met de juiste afwerking zorgen we dat deze steen zo lang mogelijk mooi blijft én dat deze bruikbaar is voor dagelijks gebruik in de keuken.

Qua afwerkingen hebben we hiervoor twee opties;
 1. Polijsten; Gepolijste werkbladen sterk glanzende afwerking die zeer goed tegen vocht kan, hierdoor is het onderhoud minimaal.
 2. Leatheren; Geleatherde werkbladen hebben een zogenaamde ‘ei glans’ oppervlakte afwerking. In een geleatherd keukenblad worden de kleuren en structuren van het marmer iets doffer. Daarnaast is deze wat vlekgevoeliger doordat het blad makkelijker vocht opneemt. Om tegen invloeden van buitenaf te beschermen worden de leather werkbladen voorzien van een speciale coating.

Wist je dat…

Het woord “marmer” komt van het Griekse woord marmaros (μάρμαρος) dat “glanzende steen” betekent.

(bron wikipedia)

Marmer aanrechtblad onderhouden

Het goed onderhouden van uw keukenblad zorgt voor een langere levensduur. Werkbladen van graniet of marmer hebben net iets meer aandacht nodig dan de “niet-natuurstenen”, zoals composiet of keramiek. Wij raden bijtende middelen dan ook af bij een marmeren werkblad, gezien deze natuursteen hier niet goed tegen bestand is.

 1. Dagelijkse reiniging
  Doe uw werkblad af met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakmiddel zoals een allesreiniger.
 2. Hardnekkige vlekken
  Deze kunt u verwijderen met speciale middelen. Wij informeren en adviseren u hier graag over.
 3. Impregneren
  Het jaarlijks impregneren van uw keukenblad maakt het blad waterafstotend. Zo zorgt u ervoor dat deze minder kwetsbaar is.
Bezoek een van onze vestigingen

Je bent van harte welkom om onze collectie van marmeren werkbladen te komen bekijken.

Stap 1:Kies hier je locatie

Benieuwd naar onze andere steensoorten?