De 7 nieuwste keukentrends van 2022

Laat je inspireren door dé trends van dit jaar.

Keuken inspiratie

Het kiezen van een nieuwe keuken is een leuke, maar ook zeker een uitdagende taak. Met zoveel stijlen, kleuren en materialen zijn de mogelijkheden eindeloos. We helpen je graag op weg, daarom laten we je op deze pagina de laatste keukentrends van 2022 zien.

1. Groene keukens zijn helemaal hip

Qua kleuren zien we in 2022 dat, naast traditionele kleuren, groene keukens een opmars maken. De natuurlijke tinten van deze kleur komen erg mooi uit in de industriële keukenstijl. Wij zijn daarom niet verbaasd dat groen in de keuken momenteel erg populair is. Denk hierbij aan een donkergroene industriële keuken of een gewaagde avocado-groene keuken met betonlook werkblad.

Groene moderne keuken in een soft lack avocado kleur

2. De kleuren worden lichter, maar warmer

Naast de traditionele kleuren zien we elk jaar veel verschuiving onder welke kleuren populair zijn voor je nieuwe keuken. Waar we vorig jaar schreven dat zwarte keukens de trend van het jaar zouden worden, merken we nu dat de kleur wat aan populariteit aan het inleveren is. 2022 wordt het jaar van de lichte, warme kleuren. Een moderne keuken kan bij het gebruik van een lichtere kleur veel meer warmte uitstralen.

3. Keuken met zwarte industriële accenten

Op kantoren, in woonkamers en zeker ook in keukens; een industriële interieurstijl met industriële accenten vind je tegenwoordig overal terug. De zwarte industriële accenten zijn een belangrijk onderdeel van deze stijl. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze moderne keuken met zwarte accenten, zoals: de handgrepen, spoelbak, kraan en zelfs een open regaal met zwart metalen frame onder het werkblad. Liever een industriële keuken? Misschien is deze houten keuken met prachtige zwarte accenten iets voor u.

 

witte keuken met zwarte accenten
Moderne houten greeploze keuken met granieten werkblad

4. Een marmeren aanrechtblad

Marmer in de keuken is weer helemaal terug van weggeweest. We zien steeds meer keukens met natuurproducten, zoals hout en natuursteen. Marmer is een duurzame steensoort met een luxe uitstraling. Deze natuursteen is te herkennen aan haar unieke  “aders”. Naast een marmeren aanrechtblad kun je kiezen voor een keuken met marmeren achterwand. Wil je het marmer liever iets subtieler verwerken in jouw nieuwe keuken? Dan kun je kiezen voor marmeren accenten, zoals de handgrepen, een spoelbak of zelfs een snijplank.

Meer over marmeren werkbladen

5. Terracotta, dé kleur van 2022

Een gewaagde uitspraak wellicht, maar terracotta wordt de kleur van 2022. Terracotta is een mooi voorbeeld van de lichte, warme kleuren. Het wordt dé trend van het jaar op het gebied van keuken kleuren. Je interieur ziet er met het gebruik van de terracotta kleur spontaan zachter uit. Het is dé kleur bij uitstek om warmte brengen in je interieur. De natuurlijke tinten komen erg mooi uit in de industriële keukenstijl.

Moderne keuken met een hoge eettafel in een landelijke sfeer

6. De keuken staat centraal

Steeds meer mensen zien de keuken als een centrale plek in huis. Zo kan er aan het keukeneiland niet alleen gekookt, maar ook gegeten worden. Daarom is het belangrijker dan ooit dat de keuken niet alleen functioneel is, maar dat dit ook een fijne plek in huis is.

7. Ga je voor een klassieke of een moderne keuken? Of een combinatie?

Waar we de afgelopen jaren een duidelijke scheiding zagen tussen klassieke en moderne keukens merken we steeds vaker dat de stijlen gecombineerd worden. Het contrast tussen de twee stijlen werkt versterkend wanneer ze gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een ruime landelijke keuken met een modern marmer werkblad. De combinatie tussen klassiek en modern wordt dé trend op het gebied van keukenontwerp.

Luxe keuken met houten snijblok. Duitse keukens kopen doe je bij Marquardt Küchen

Meer keukeninspiratie?

Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer inspiratie? Bestel dan onze inspiratiemagazine of maak direct een afspraak in een van onze showrooms.