De nieuwste keukentrends van 2022

Laat u inspireren door dé trends van dit jaar.

Keuken inspiratie

Het kiezen van een nieuwe keuken is een leuke, maar ook zeker een uitdagende taak. Met zoveel stijlen, kleuren en materialen zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij helpen u graag op weg, daarom laten we u op deze pagina de laatste keukentrends van 2022 zien.

1. Groene keukens zijn helemaal hip

Qua kleuren zien we in 2022 dat, naast traditionele kleuren, groene keukens een opmars maken. De natuurlijke tinten van deze kleur komen erg mooi uit in de urban keukenstijl. Wij zijn daarom niet verbaasd dat groen in de keuken momenteel erg populair is. Denk hierbij aan een donkergroene urban keuken of een gewaagde avocado-groene keuken met betonlook werkblad.

mat zwarte urban keuken met houten accenten

2. Stijlvolle zwarte keukens

Ook zien we dat steeds meer mensen kiezen voor een zwarte keuken. Zwart is erg stijlvol in de keuken en is goed te combineren met warme houten accenten. Kiest u voor een zwarte woonkeuken met granieten plantenbak, of gaat uw voorkeur uit naar een strakke zwart-witte keuken.

3. Keuken met zwarte industriële accenten

Op kantoren, in woonkamers en zeker ook in keukens; een urban interieurstijl met industriële accenten vind je tegenwoordig overal terug. De zwarte industriële accenten zijn een belangrijk onderdeel van deze stijl. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze moderne keuken met zwarte accenten, zoals: de handgrepen, spoelbak, kraan en zelfs een open regaal met zwart metalen frame onder het werkblad. Liever een urban keuken? Misschien is deze houten keuken met prachtige zwarte accenten iets voor u.

 

witte keuken met zwarte accenten
keuken hout met zwart marmer

4. Een marmeren aanrechtblad

Marmer in de keuken is weer helemaal terug van weggeweest. We zien steeds meer keukens met natuurproducten, zoals hout en natuursteen. Marmer is een duurzame steensoort met een luxe uitstraling. Deze natuursteen is te herkennen aan haar unieke  “aders”. Naast een marmeren aanrechtblad kunt u kiezen voor een keuken met marmeren achterwand. Wilt u het marmer liever iets subtieler verwerken in uw nieuwe keuken? Dan kunt u kiezen voor marmeren accenten, zoals de handgrepen, een spoelbak of zelfs een snijplank.

Meer over marmeren werkbladen

5. Keukens met gouden accenten

Gouden accenten zijn tegenwoordig helemaal trendy en dat is niet voor niets. Deze keukentrend geeft de keuken namelijk een erg chique uitstraling. Over het algemeen wordt voor deze accenten geen echt goud gebruikt. Zo wordt bij kranen vaak messing gebruikt. Dit is een legering tussen koper en zink, welke bekend staat om zijn goudkleurige tint.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens naar deze designkeuken met gouden accenten. Dit is een keuken met vele opties waaronder een gouden kraan, gouden accenten op de kastdeurtjes en zelfs een zwevend keukenblad met LED-verlichting. Daarnaast hebben wij ook rustigere opties (met subtielere gouden accenten) zoals deze keuken met gouden kraan.

 

Landelijke keuken met hoge eettafel

6. De keuken staat centraal

Steeds meer mensen zien de keuken als een centrale plek in huis. Zo kan er aan het keukeneiland niet alleen gekookt, maar ook gegeten worden. Daarom is het belangrijker dan ooit dat de keuken niet alleen functioneel is, maar dat dit ook een fijne plek in huis is.

Meer keukeninspiratie?

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer inspiratie? Bestel dan onze inspiratiemagazine of maak direct een afspraak in een van onze showrooms.