De keukenopstelling van jouw dromen

Wat maakt de keuze zo lastig?

Bij het kiezen van een nieuwe keuken komt veel kijken. Er zijn talloze mogelijkheden, dus kiezen kan erg lastig zijn. Naast de kleur en de stijl is de keukenopstelling ook iets om rekening mee te houden. Een belangrijke factor naast de persoonlijke smaak in het kiezen van een nieuwe keuken is de ruimte. Welke vorm heeft de ruimte waar de keuken geplaatst wordt? En wat vind je mooi in die ruimte? We weten niet of we de keuze makkelijker kunnen maken, maar we gaan in dit artikel kijken naar de verschillende keukenopstellingen.

Welke keukenopstelling past het beste bij jou?

Welke keukenopstelling het beste bij jou past hangt natuurlijk ook af van meerdere factoren. We noemden hierboven al de ruimte waar de keuken in geplaatst wordt en jouw persoonlijke smaak. Daarnaast is de functie die de keuken krijgt in jouw huis een belangrijke reden om te kiezen voor een bepaalde keuken opstelling. De ene keukenopstelling is de andere niet, dus we hebben hieronder enkele keukenopstellingen opgesomd voor je.

Hoekkeukens

De hoekkeuken opstelling kennen we in vele verschillende uitvoeringen. Veelal wordt deze keukenopstelling in een hoek van een ruimte geplaatst, waar beide kanten werkruimte zijn. Wil je de keuken meer integreren in de rest van het huis, denk dan eens na over een rechte kant met daaraan een bar. Op deze manier heb je werkruimte, maar nodigt het ook uit om plaats te nemen aan de bar.

U-keukens

Een U-keuken is één van de meeste ruime keukenopstellingen. In deze opstelling is enorm veel werkruimte opgenomen. Door zijn ruime opzet is deze opstelling erg functioneel, want alles is namelijk binnen handbereik. Je wordt letterlijk omringd door de keukenelementen. Dit heeft als grote voordeel dat er veel tegelijkertijd gedaan kan worden. Ideaal als je voor een grotere groep aan het koken bent, of gewoon graag veel ruimte in beslag neemt.

Moderne houten greeploze keuken met granieten werkblad
Donkerblauw gelakte keuken met marmeren accenten

Rechte keukens

De rechte keukenopstelling maakt goed gebruik van de ruimte. Door alle elementen in een rij op te stellen kan één wand van een ruimte optimaal benut worden. De afmeting van de ruimte is van minder invloed op deze keukenopstelling en dat maakt hem zeer gangbaar en inzetbaar in veel verschillende ruimtes. In een kleinere ruimte komt deze keukenopstelling wellicht het beste tot zijn recht, vanwege de ruimte die je met deze opstelling bespaard.

Keukentrends 2022

Aan het begin van het nieuwe jaar gaat het steevast over de trends van het aankomende jaar. Natuurlijk hebben wij daar aandacht aan besteed in ons trendoverzicht voor 2022. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten over de keukentrends van dit jaar kunnen we zeggen dat de keuken het hart van de woning gaat worden. De leefkeuken wordt een grote keuken trend in 2022. Onder de verschillende keukenopstellingen zijn er meerdere opstellingen die zich goed lenen voor dit doel van de keuken.

Laten we eens kijken naar drie keuken opstellingen waarbij het gaat om de leefbaarheid van de keuken, als hart van de woning.

Open keukens

Een open keuken brengt sfeer met zich mee. De keuken hoeft geen afgesloten ruimte te zijn waar alleen het eten bereid wordt. Het mag een onderdeel zijn van de rest van het huis en dient ook steeds meer doelen dan enkel het koken op zich. Het is een plek waar het gezin samenkomt en tijd doorbrengt, ook als er niet gekookt wordt.

Moderne keuken met een hoge eettafel in een landelijke sfeer

Keuken met bar

Een keuken met bar leent zich perfect voor de keuken als hart van de woning. Door het integreren van een bar in de keuken worden er zitplaatsen gecreëerd. De zitplaatsen nodigen uit om er plaats te nemen, zelfs als er gekookt wordt. Het alleen in de keuken staan tijdens een uitgebreid diner is verleden tijd. De gasten verplaatsen zich met je mee naar de keuken tijdens de bereiding van het eten.

Eiland keukens

Bij de wat meer traditionele keukenopstellingen zien we vaak dat het koken met meerdere personen lastig is. De werkruimte bevindt zich vaak aan één zijde en dat nodigt niet uit om er samen aan te werken. Bij de keukenopstelling met een eiland nodigt dat juist uit. Je vergroot de werkruimte en kunt er letterlijk om heen bewegen. Deze meer dynamische omgang met de keuken zorgt ervoor dat het steeds meer het hart van de woning wordt.

Eiland keuken Lack Sahara met een marmeren werkblad

Wij hebben ook jouw nieuwe keuken!

In ons brede assortiment bieden we keukens in de meest uiteenlopende stijlen en keukenopstellingen aan, dus jouw droomkeuken zit daar ongetwijfeld tussen. Voor meer inspiratie kun je terecht op onze website. Heb je vragen over welke keuken het beste in jouw huis zou passen of kun je hulp gebruiken bij jouw keuze? Neem dan contact op met een van onze professionals. Er is altijd een Marquardt vestiging bij jou in de buurt!