Granieten keukenblad

Natuurstenen keukenbladen zijn populairder dan ooit en granieten keukenbladen zijn daarbij een echte favoriet. Marquardt Küchen biedt granieten keukenbladen in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor er altijd een variant is die past bij jouw keukenstijl.

Lees hier alles over de unieke eigenschappen van een granieten keukenblad en krijg een indruk van de mogelijkheden die het jouw (nieuwe) keuken biedt.

De eigenschappen van een granieten keukenblad

Een granieten keukenblad geeft jouw keuken een luxe uitstraling. Graniet is namelijk een natuurlijk materiaal dat in de loop der jaren is ontstaan uit gestold magma. Elk granieten keukenblad heeft daarom zijn eigen unieke uitstraling. Daarnaast is graniet ook nog eens ontzettend duurzaam en hittebestendig. Dit maakt het ideaal voor in de keuken, waarbij er dagelijks veel gebruik van wordt gemaakt.

Meer over granieten keukenbladen
Moderne houten greeploze keuken met granieten werkblad

De voordelen op een rijtje

Een granieten keukenblad geeft je verschillende voordelen. Die voordelen zorgen ervoor dat het voor velen een populaire keuze is. Voor iedereen die nog twijfelt zetten we de belangrijkste voordelen hier graag op een rijtje:

 • Duurzaamheid:
  Graniet is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen, stoten en hitte. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de keuken, waar het dagelijks veel gebruikt wordt.
 • Unieke uitstraling:
  Granieten keukenbladen hebben een unieke en natuurlijke uitstraling. Omdat graniet een natuurlijk materiaal is dat uit gestold magma is ontstaan, heeft elk granieten keukenblad zijn eigen unieke patroon en kleur. En ben jij verzekerd van een luxe uitstraling!
 • Hittebestendig:
  Granieten keukenbladen zijn zeer hittebestendig, waardoor het ideaal is voor gebruik in de keuken. Je kunt hete pannen en ovenschalen direct op het granieten blad plaatsen zonder je zorgen te maken over beschadigingen.
 • Hygiënisch:
  Het gladde oppervlak van granieten keukenbladen maakt het gemakkelijk om schoon te maken en te houden. Het is bestand tegen vlekken en bacteriën kunnen zich niet gemakkelijk nestelen, waardoor een granieten keukenblad een erg hygiënische keuze is.
 • Waardevastheid:
  Granieten keukenbladen hebben een hoge waarde en blijven waardevast door de jaren heen. Dit maakt het een slimme investering voor jouw keuken.
Meer over de voordelen van een granieten werkblad

Het juiste onderhoud voor een lange levensduur

Een granieten keukenblad is ook zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat vuil en bacteriën geen kans krijgen om zich te nestelen. Je kunt het granieten keukenblad het beste schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd hierbij agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponzen, omdat deze het oppervlak van het graniet kunnen beschadigen.

De verschillende steensoorten in de showroom van Marquardt Duiven

Granieten keukenbladen voor elke keuken

Krijg hier alvast een eerste indruk van de mogelijke kleuren en afwerkingen van jouw granieten keukenblad. En leuk om te weten: zie je iets leuks en klik je op het hartje? Dan slaan wij hem op en blijft hij bewaard. Zelfs als je de website verlaat en op een later moment terugkeert. Zo hoef je niet elke keer opnieuw te beginnen.

532P1 Angola Black gepolijst
629G4 Zwart M gezoet
632G1 Angola black gezoet
701A1 Grau M antiek
753A3 Rustenburg antiek
761A2 Angola black antiek
533P5 Labrador brons gepolijst
913P0 Terzal gepolijst
914P0 Alium gepolijst
915P0 Perla gepolijst
917P0 Impala gepolijst
922P0 Pancas gepolijst
937S0 Impalla leather
940S0 Grey leather
942S0 Pancas leather
511P2 Kashmir Yellow gepolijst
Labrador Brons
Multi Colour Red
Giallo Topazio
Pedras White Antiek
Galaxy
513P2 Multi Colour Red- gepolijst
534P2 Misty Grey gepolijst
942S0 Pancas leather
912P0 Light gepolijst
940S0 Grey leather
508P2 Caladonia gepolijst
510P2 Giallo Topazio gepolijst
512P2 Maduro Gold gepolijst
514P2 Steel Grey gepolijst
520P3 Saphir Brown gepolijst
524P4 Labrador Vert gepolijst
525P4 Star Galaxy gepolijst
527P4 Zwart M gepolijst
Granieten werkblad van 8 cm dik genaamd Lightning Gold

Daarom kies je voor een granieten keukenblad

Als je op zoek bent naar een duurzaam en praktisch materiaal voor jouw keukenblad, dan is een granieten keukenblad de ideale keuze. Het is niet alleen mooi, maar ook bestand tegen hitte, krassen en slijtage. Bovendien is het gemakkelijk schoon te houden, waardoor het hygiënisch blijft en lang meegaat. Kies voor een granieten keukenblad van Marquardt keukens en geniet van de voordelen van dit prachtige en praktische materiaal.

Hebben we je interesse gewekt?

Of wil je graag met eigen ogen zien hoe een granieten keukenblad zijn plek krijgt in een van onze keukens? Kom ze dan bekijken in een van onze showrooms!

Stap 1:Kies hier je locatie