Granieten aanrechtblad

Een stijlvolle toevoeging voor elke keuken

Een granieten aanrechtblad is uiterst duurzaam en geeft elke keuken een stijlvolle uitstraling. De mogelijkheden met graniet zijn eindeloos. Zo is deze prachtige natuursteen niet alleen te krijgen in diverse kleuren, maar ook in verschillende stijlen en afwerkingen. Kortom; een uniek product, passend in elke keukenstijl, van landelijke- tot strakke designkeukens.

Granieten aanrechtblad

Voordelen keukenblad van graniet

Naast de uitstraling heeft een keukenblad van graniet nog tal van praktische voordelen.

 • Hittebestendig
 • Krasvast
 • Ieder keukenblad is uniek
 • Veel keuze voor iedere keukenstijl
 • Stoot- en slijtvast
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

 

Dé 6 voordelen van graniet

Waar op te letten bij een granieten keukenblad?

Een granieten aanrechtblad is een waardevolle teovoeging aan je keuken, maar er zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

 • Graniet is een licht poreus materiaal waardoor vocht in je keukenblad zou kunnen dringen. Afhankelijk van de afwerking die je kiest kan dit voor vlekken zorgen.
 • Graniet is gevoelig voor agressieve schoonmaakmiddelen en bijtende middelen zoals vloeibare ontstoppers. Het is altijd raadzaam voorzichtig om te gaan met deze middelen, maar zeker bij je granieten keukenblad.
 • Graniet is een natuurproduct en dat vergt onderhoud. In vergelijking met andere materialen dien jij je keukenblad vaker te behandelen en te verzorgen. We beschouwen dit niet zozeer als een nadeel, maar het is goed om er bij stil te staan.

Een unieke natuursteen

Graniet is een natuursteen en daardoor uiterst duurzaam. Deze steensoort ontstaat wanneer de magma van een vulkaan stolt. Na (soms wel) eeuwenlange uitharden wordt deze steen uit de grond gehaald. Omdat deze steen voor 100% natuurproduct is, zijn er altijd verschillen in kleur en structuur. Een granieten keukenblad is dus écht uniek!

Graniet keukenblad kleuren

In ons unieke graniet assortiment kies jij de juiste steen voor je granieten keukenblad. Het dient uitgezocht te worden bij onze Nederlandse steenfabriek, die de bladen assembleert vanuit onze Duitse granietfabriek. Zo wordt het echt je eigen, unieke stenen blad.

Passend in elke keuken

Deze natuursteen is bijna overal ter wereld te krijgen. Elke steen is anders, hierdoor is de keuze qua kleuren en structuur eindeloos. Bij Marquardt zoek jij zelf het keukenblad uit welke perfect past bij je wensen.

Onderhoud granieten aanrechtblad

Het goed onderhouden van je granieten werkblad zorgt voor een langere levensduur. Elk materiaal is anders en heeft een eigen set voorschriften betreft het onderhoud. Doordat graniet een natuurproduct is heeft deze relatief iets vaker onderhoud nodig t.o.v. andere steensoorten zoals composiet of keramiek. Daarnaast raden wij bijtende middelen af, gezien graniet hier niet goed tegen bestand is.

Onderhoudstips graniet

 1. Bij de dagelijkse reiniging doe jij je werkblad af met een vochtige doek met een neutraal schoonmaakmiddel zoals allesreiniger.
 2. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met speciale middelen. Wij informeren en adviseren je hier graag over.
 3. Het jaarlijks impregneren van het keukenblad maakt deze waterafstotend en zorgt er zo voor dat deze minder kwetsbaar is.

Marquardt: specialist in granieten werkbladen

Marquardt Küchen is al ruim 25 jaar specialist in granieten werkbladen voor in de keuken. De keukens van Marquardt onderscheiden zich door de unieke constructie van de keukenbladen van graniet, composiet en natuursteen, waarvoor gebruikgemaakt wordt van het gepatenteerde onderlijming systeem van Marquardt. Daardoor zijn onze keukenbladen bijzonder stabiel en belastbaar (tot maar liefst 2,1 ton). Met onze kennis en ervaring helpen we je graag met passend advies en/of een keukenontwerp.

Onze beloftes op een rijtje

Door onze jarenlange ervaring en kwalitatief hoogstaande producten kunnen we onze klanten blijvend een service bieden waarmee we ons onderscheiden van de rest. Wij bieden onze klanten:

 • 25 jaar breukgarantie op stenen bladen
 • 5 jaar volledige garantie op keukenonderdelen
 • 2 jaar garantie op apparatuur – eventueel te verlengen tot 5 jaar
 • 6 maanden garantie op montage en aansluiten
 • 20 maanden prijsvastheid garantie na ondertekening van de order

Advies nodig?

Mocht je nog vragen hebben over je nieuwe granieten keukenblad, of wil jij graag in contact komen met onze professionals voor een advies op maat? Maak dan een afspraak bij een Marquardt vestiging bij je in de buurt.

Bezoek een van onze vestigingen

Je bent van harte welkom om onze graniet keukenblad collectie te komen bekijken.

Stap 1:Kies hier uw locatie
Stap 2:Kies hier de datum en tijd