Welkom bij Marquardt!

Wil jij de nieuwe ondernemer worden van Marquardt Küchen?

Heb jij er altijd al van gedroomd eigenaar te zijn van een schitterende keukenzaak? Jij krijgt de kans om onderdeel te worden van het groeiende succes van Marquardt Küchen.

Ondernemers uit alle windrichtingen zijn welkom bij ons. Ambitieuze, ondernemende mensen die ons helpen uitbreiden naar zo’n 20-25 winkels in Nederland. In Duitsland heeft Marquardt Küchen meer dan 40 winkels. We houden qua locatie rekening met de bestaande winkel locaties. Zodat we niet in elkaars vaarwater zitten en onze klanten kunnen helpen in hun eigen omgeving. Een winkel van Marquardt heeft 10-20 keukenopstellingen in de spotlight staan en is ongeveer 400 tot 700 m2 groot. Zo kunnen we ons mooie concept en de keukens die daarbij horen goed tot hun recht kunnen laten komen op passende A, B en C locaties.

Wat maakt ons concept uniek?

Bij Marquardt Küchen blijven we altijd dicht bij de bron. We houden van stijlvolle keukens in het midden en hoger segment en werken alleen met top merken uit Duitsland, waar we ook onze eigen steenfabriek hebben. We zijn transparant over onze prijzen. What you see, is what you get. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je reële prijzen hanteert en daar open over communiceert, je geen acties of extra beslisserskorting nodig hebt. We hoeven onze klanten niet te dwingen tot het nemen van een beslissing. We helpen ze liever met een gedegen keuze maken door ze te voorzien van vakkennis en onderbouwde argumenten. We staan ze bij, dichtbij wel te verstaan. We regelen en coördineren alles vanuit onze eigen winkel, van inmeten tot monteren en van oplevering tot service. Daarbij is één gezicht het vaste aanspreekpunt. Voor onze klanten ben jij de bron.

Welke ervaring/achtergrond heb je nodig?

Als jij de nodige meters hebt gemaakt in de keukenbranche is dat uiteraard een pré, maar zeker geen vereiste. We vinden het belangrijker dat je dezelfde waarden deelt, warm wordt van mensen helpen en het ondernemersbloed door je aderen stroomt.

Franchiser worden gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Je zal vast veel vragen hebben over ons bedrijf, jouw mogelijkheden en onze manier van werken. Geen zorgen. We gooien je niet meteen in het diepe. Waar we je zoal mee helpen:

 • Financieel
  Jij krijgt hulp bij het opstellen van een financiële begroting. We ondersteunen je met de expertise die we hebben opgedaan en brengen je in contact met financiële partners.
 • Locatie
  Soms hebben we al locaties beschikbaar die we onderdeel willen maken van ons concept. Maar als jij initiatief neemt, kunnen we uiteraard ook samen op zoek gaan naar een geschikte plek. Je kan daarbij gebruik maken van ons netwerk en onze ervaring.
 • Indelen winkelruimte en concept toepassen
  Jouw gevoel en creativiteit is voor jouw nieuwe zaak van groot belang. Er zijn wel een aantal standaard uitgangspunten waar al onze winkels aan moeten voldoen, zodat we samen één geheel blijven. Samen gaan we op zoek naar hoe we jouw winkel het beste kunnen indelen en inrichten. We ondersteunen je dus ook bij het tekenen van de ruimte.
 • Trainingen
  Je hebt elk kwartaal trainingsdagen waarin we je leren over ons verkoopconcept, onze producten en hoe jij de klant het beste kan helpen.
 • Bestelsysteem en boekhouding
  We helpen je op weg met ons boekhoud- en bestelsysteem Simar. Simar is een speciaal ingericht softwareprogramma wat gespecialiseerd is voor de keukenbranche, daarin regel je alles wat betreft administratie.
 • Marketing in- en outstore
  Naar marketing heb jij weinig omkijken. We werken nauw samen met ons marketingbureau. Samen met hen bepalen we alle reclame-uitingen van Marquardt, Van in de winkel tot online of op straat; wij nemen alles voor onze rekening volgens ons concept.
 • Franchise overleg
  Elke drie maanden komen alle ondernemers bij elkaar om met elkaar te bespreken hoe het gaat en elkaar verder te helpen. De locatie wisselen we af, maar de voorkeur gaat uit naar een van onze showrooms.

Omscholen?

Als je nog weinig ervaring hebt, maar je wil franchisenemer worden bij ons, dan start je in loondienst als Bedrijfsleider. We leren je alles wat we weten over keukens, maar vooral over het goed helpen van mensen. Na ongeveer 1 tot 1,5 jaar mag jij de zaak als franchiser overnemen.

Hebben we je interesse gewekt?